Mengisi masa lapang dengan aktiviti blogging.

Tuesday, September 01, 2009

power window

Sabtu lepas, zakat fitrah untuk tahun ini telah dibayar.
Bayaran dibuat di kaunter bergerak yg dibuka di mydin USJ. Kebetulan masa jalan2 ternampak kaunter tu & orang pun tidak ramai, jadi aku ambil kesempatan bayar. Sesapa yg belum laksanakan rukun Islam ke-4 tu, sila jelaskan awal utk elak kesesakan.

Hari Ahad pula, aku menjalankan operasi memasang regulator power window kereta yg dah lama rosak. Kos beli part ni, rm35 satu set. Kalu upah pasang kedai mau 20-30 jugak ni.
Susah betul nak buka screw dia nih. Nasib baik ada brader cina ni tolong aku. Masa aku tengah bersusah-payah membuka 4 biji screw tu, dia lalu kat situ. Dia cakap "itu screw susah buka, pakai screw driver biasa tak boleh punya. Saya tau itu, sebab saya kereja kedai aksesori".
Kemudian dia pegi kat kereta dia, ambil satu set screw dlm tool box. Katanya
"Letak sini, saya bukak". Senang aje nampak dia buat.
Patutlah pakai screwdriver biasa susah, rupanya kena pakai yg special punya.
Nasib baik la, kalu tak memang tak boleh buka punya.
Nampaknya aku kena cari juga set screw macam tu, senang nak buat kerja.

2 responds:

mat yus said...

fotonya ,mana pak ???

madeeaziz said...

fotonye tak diambil...
takdak camera time tu..

Iklan Tepi

Catatan Pelawat

Stats