Mengisi masa lapang dengan aktiviti blogging.

Monday, June 12, 2017

hypptv unifi problem tak boleh buka...

Hari ni nak share pasal hyppTV unifi.

Problem: Bila on hypptv, keluar error code 108001. Dah try reboot STB banyak kali tapi masalah sama juga. Line internet takde masalah. Cuma hyppTV saja yg problem.

 

Biasanya tak keluar signal kuning mcm photo kat bawah ni. Pening juga. Dah contact pihak TM pun tak dapat jalan penyelesaian.

Utk info, sambungan unifi ni sebenarnya aku dah modified pakai routerboard....Tiba-tiba dapat idea utk reset routerboard..Kenapa aku pakai routerboard? Nanti lain masa boleh share tentang routerboard ni.





Jadi aku pun try reboot routerboard pulak....Akhirnya......HyppTV berfungsi seperti biasa.

p/s: Mungkin info ini berguna kpd anda yang mempunyai masalah yang sama.

29 responds:

farid mohamad said...

Bro dah try reset wifi pulak xboleh connect

Anonymous said...

cucuk hypptv lan por kat port 4 di router

mieraradzi said...

same here..xboleh buka unifi tv jugak

Minz Atri said...

samela..arini xboleh buka

TSAR2020 said...

Bongok nyer hypp tv arini. . Siat reset.. And upgrade pun xbleh.

TSAR2020 said...

Menyesal pergi reset.. Xpasal2 hilang playstore

zie zain said...

sama la sini sabah pun tak dapat hypp tv...tapi wifi ok. ni excited sebab Datuk Seri Anwar Ibrahim nak bebas esok kot lol

Cradle Filth said...

Ni mcm semua x dpt nk on hypptv hari ni... unifi nk bg cuti semua tgk TV kot

Anonymous said...

So mmg hypptv 1 malaysia error la ni? Ingat kn sy punya sorg je. Da la call 100 pon x dpt langsung..

Cradle Filth said...

Yup.... ni baru bole tgk..da ok da ni

Anonymous said...

sama la weh, satu malaysia ni, jilakee

Anonymous said...

sy punya tak blh on jgk ><

Safuan Zahari said...

Mmg problem.eh? Tibe2 je

norli ismail said...
This comment has been removed by the author.
norli ismail said...

Ramai xleh buka hypptv rupanya,sya pun..then smua try nak solve problem then pakat jumpe blog ni kan? 😅

Cradle Filth said...

saya sambung wifi terus.. dlm 5minit jga baru ok..

Anonymous said...

Why?why?apsal xbleh bukak unifi tv..

vm said...

dah ok dah aku dah reboot server unifi kat tm tower hehe

syafIQ said...

Oh mei 15, semua org pun ada masalah hypp tv ke? Kat sungai buloh hypp tv error dari pukul 8 mlm td.

syafIQ said...

Ok. Dah berjaya. Tukar wayar LAN dari port 1 ke port 4.

syafIQ said...

Aah. Tau xpe. Haha..

vm said...

ya..semua ada problem. tak perlu tukar ape2 pun. just restart unifi tv setiap 30min n check dah ok. rasenya satu malaysia down

jlan said...

Hahaha...aku pun sama..pening jugak dibuatnya..habis reboot dah..rupanya mmg Hypptv problem hari ni....

Adinie Wanie said...

Call 100 pening..semua pegawai perkhidmatan pelanggan Kami masih sibuk..kami akan melayani anda secepat mungkin..😭😭

Adinie Wanie said...

Buat macamana tu

Adinie Wanie said...

Ok dah berjaya..restart Unifi tv..

Cradle Filth said...

saya sambung wifi terus.. dlm 5minit jga baru ok..

Anonymous said...

Restart unifi tv? Maksudnya, switch off dulu semua, biar kan kejap, then on blk ke?

I'm grey yun said...
This comment has been removed by the author.

Iklan Tepi

Catatan Pelawat

Stats