Mengisi masa lapang dengan aktiviti blogging.

Monday, June 12, 2017

hypptv unifi problem tak boleh buka...

Hari ni nak share pasal hyppTV unifi.

Problem: Bila on hypptv, keluar error code 108001. Dah try reboot STB banyak kali tapi masalah sama juga. Line internet takde masalah. Cuma hyppTV saja yg problem.

 

Biasanya tak keluar signal kuning mcm photo kat bawah ni. Pening juga. Dah contact pihak TM pun tak dapat jalan penyelesaian.

Utk info, sambungan unifi ni sebenarnya aku dah modified pakai routerboard....Tiba-tiba dapat idea utk reset routerboard..Kenapa aku pakai routerboard? Nanti lain masa boleh share tentang routerboard ni.





Jadi aku pun try reboot routerboard pulak....Akhirnya......HyppTV berfungsi seperti biasa.

p/s: Mungkin info ini berguna kpd anda yang mempunyai masalah yang sama.

1 responds:

farid mohamad said...

Bro dah try reset wifi pulak xboleh connect

Iklan Tepi

Catatan Pelawat

Stats